Sunday, February 10, 2008

#8 - Δεν στρεβλωνουν τον Σταυρο!

Υπαρχει μια πιο πρακτικη μεταξυ των Χριστιανων σημερα, που χρονολογουνται απο αιωνων-με την πραγματοποιηση του το σημειο του σταυρου. Υπαρχουν δυο βασικες μεθοδοι: η συγχρονο τροπο, οπως ασκειται απο Ρωμαιοκαθολικων · και το πρωτοτυπο, αρχαιο δρομο, οπως ασκειται απο την Ανατολικη ορθοδοξων. Ο Ορθοδοξος Χριστιανος τροπο ληψης του το σημειο του Σταυρου χρονολογειται απο την εποχη που ο Χριστιανισμος ηταν μια ενωμενη εκκλησια-το Ενα, Αγιας, Καθολικης και Αποστολικης Εκκλησιας.

Η αρχικη μεθοδος για την επιτευξη του το σημειο του Σταυρου ηταν αιωνες πριν απο την Εκκλησια χωριστηκε σε δυτικες και ανατολικες περιοχες και 1054 μ.Χ. Στη συνεχεια, ενα νεο τροπο για να κανει αυτο το σημαδι, αναπτυχθηκε απο τον Παπα στη Ρωμη. Αλιμονο, το πρωτοτυπο τροπο ηταν στρεβλη-για την Δυτικη Εκκλησια. Αλλα παρεμεινε αμεταβλητη απο την Ανατολικη Εκκλησια, και παραμενει μεχρι σημερα, εμφανιζονται απο το Ορθοδοξο χριστιανους σε ολο τον κοσμο.

Για να κανουν σωστα το σημειο του σταυρου, ειναι σημαντικο να θυμομαστε ποια ειναι ενας σταυρος ειναι: Το Σταυρο του Κυριου και Σωτηρα Ιησου Χριστου ηταν μια καθετη δοκος με μια οριζοντια crossbeam καθετος σε αυτο. Ηταν καρφωμενο σε αυτο το σταυρο Του οπλων ανοικτα. Ορθοδοξοι χριστιανοι εχουν την τυχη να ειναι προικισμενος με την κατοχη του πρωτοτυπου, και η αληθεια τροπο ληψης του το σημειο του σταυρου. Και αν ειναι, λοιπον, υποχρεωμενοι να ακολουθησουν τη μορφη του σταυρου, οταν κανει αυτη την αγια εγγραφη απολυτα καθετες και οριζοντιες κινησεις απολυτως του χεριου. Εν ολιγοις, ως απολυτως καθετο ως το τελειο σταυρο του Χριστου!

Ο Ορθοδοξος Χριστιανος τροπο χρησιμοποιει τον δεικτη δαχτυλο, μεσαιο δαχτυλο, και αγγιξε το thumb μαζι, συμβολο της Αγιας Τριαδος μαζι ως ενα συνθετο Θεου, για να εκμεταλλευτει:

1), το μετωπο (για γεννηθηκε ο Χριστος, και κατεβηκαν απο, ουρανους),
2), η περιοχη αφαλος (για ηρθε στη γη με τη μορφη ενος ανδρα),
3), η δεξια ωμοπλατη (γιατι οι χριστιανοι θελουν να περασετε την αιωνιοτητα απο το δεξι χερι του Θεου), και
4) Η αριστερα ωμοπλατη.

Η Ορθοδοξη θα μπορουσε στη συνεχεια να τοποθετησετε το χερι πανω απο την ανοικτη καρδια και την πλωρη ελαφρως, ως χειρονομια reverent της εγγυτητας του Θεου για την καρδια του. Ομως, αυτος ο τροπος ειναι πιο χριστιανοι κανουν το σημαδι τους σταυρο;

Ενας Χριστιανος δεν πρεπει να στρεβλωνουν τον σταυρο! Ομως πολλοι χριστιανοι, ακομη και ορισμενοι ιερεις, δυστυχως, φαινεται να παιζει αερα-κιθαρα με τα χερια τους! Χερια τους, φαινεται να δινει καθετη διαγωνιος-προτασεις αντι της καθετης-οριζοντιας. Μερικες φορες ακομα και διαγωνια-διαγωνια η καθετα-κατακορυφο. Σατανας μισει τον σταυρο, και πρεπει να χαιρει της αγνοιας, η απαθεια, και το καθαρο χαλαροτητα των χριστιανων που νοθευσουν τον ιερο συμβολο. Χριστιανοι, ΜΗΝ νοθευσουν τον σταυρο! Αγια αυτη υπογραψουν στη σωστη μορφη, με το φοβο του Θεου, την ταπεινοφροσυνη, και καθαρο προσκυνησουν για Κυριου ημων Ιησου Χριστου, ο οποιος απελυσε το αιμα του σ 'αυτη για τη σωτηρια μας!

No comments: