Sunday, February 10, 2008

#11 - Σκοπια Συλλογιστικη εναντι Logic - Μερος 1

Ορισμος: Η λογικη Ν. 1 ορθη συλλογιστικη, η η επιστημη της παρουσας 2 τροπο συλλογισμου 3 τι αναμενεται απο την ομαδα εργασιας της αιτιας και αποτελεσματος (Webster του New World Dictionary pg. 347).

Αυτο ειναι το σκεπτικο Σκοπια:

Αποκαλυψη 14:9-11 μιλα για καποια που ειναι "βασανισει με τη φωτια και θειο… Και ο καπνος του βασανισμου τους ανεβαινει για παντα και ποτε." Μηπως αυτο αποδεικνυει αιωνιο μαρτυριο και συνειδητη hellfire; Στην πραγματικοτητα, ολα αυτα ειναι αποσπασμα λεει οτι το κακο ειναι βασανισμενα, οχι οτι ειναι βασανισμενα παντα. Το κειμενο αναφερει οτι ειναι ο καπνος, τα στοιχεια που αποδεικνυουν οτι η πυρκαγια εχει κανει τη δουλεια της-οτι η καταστροφη συνεχιζεται επ 'απειρον, δεν το μαρτυριο καυτερα. (Η Σκοπια, 4/15/93, pg. 7).

Αυτη ειναι η λογικη:

Λογικη διαψευδει αυτο το σκεπτικο Σκοπια με δυο τροπους: εμπρος και πισω. Πρωτον, λαμβανοντας Σκοπια 'λογικη' μερικα βηματα προς τα εμπρος καθιστα πτωση επιπεδη τα μουτρα. Παρατηρησει τα εξης: Εχω ενα αντικειμενο. I set it φωτια. Η πυρκαγια, αρχιζει να καταναλωνει. Το αντικειμενο εγκαυματα, και καπνου, αναδυεται απο το αποτελεσμα. Με τον καιρο, εντελως η φωτια καταναλωνει το αντικειμενο, και δεν υπαρχει τιποτα αριστερα απο το να γραψω. Ειναι πλεον καταστραφει. Τιποτα δεν με αφησε να γραψω, το καψιμο σταματα και δεν υπαρχει πιο καπνιζουν. Και ο καπνος ανεβαινει οχι περισσοτερο. Συμπερασμα: Δεδομενου οτι ο καπνος ανεβαινει οχι περισσοτερο, και Γραφη αναφερει οτι ο καπνος ανεβαινει για παντα και ποτε, τοτε γραφεται πρεπει να ειναι εσφαλμενη. Αλλα γνωριζουμε οτι γραφεται ειναι αληθεια, συνεπως, η Σκοπια ειναι ψευδη για να ερχεται σε αντιθεση Scripture!

Δευτερον, θα ξεκινησουν απο τις Γραφες και το εργο πισω στην γραφας "λογικο συμπερασμα. Η Σκοπια καθοριζει τον τερματισμο της ζωης, οπως την καταστροφη του. Συνεπως, εαν ενα προσωπο που ζει καταστρεφεται, δεν εχει καμια διαθεση περισσοτερων ζωη. Το αντιστροφο θα πρεπει επισης να ειναι αληθεια: αν ο ανθρωπος ειναι ενα ζωντανο δεν καταστραφηκε, τοτε εξακολουθει να εχει ζωη. Ας πουμε οτι το αντικειμενο εδω ειναι η αναστηθηκε σωμα ενος ανδρα μοχθηρες ριχνονται στη λιμνη της πυρκαγιας. Τωρα παρατηρουμε: Γραφη αναφερει οτι ο καπνος του σωματος ανεβαινει για παντα και ποτε, συνεπως, η παρουσα ανοδον του καπνου ειναι συνεχης και αδιακοπη. Για την ανοδον των καπνιστων να ειναι συνεχης και αδιακοπη, η καυση του σωματος πρεπει να ειναι συνεχης και αδιακοπη. Εαν η καυση του οργανου αυτου ειναι συνεχης και αδιαλειπτη, ποτε και παντα, τοτε η καυση δεν φθασει στο σημειο της καταστροφης. Εαν η καταστροφη δεν ειναι ποτε επιτευχθει, η ζωη του σωματος δεν ειναι ποτε αποσβεστει. Τι πραγμα διαβιωσης δεν καταστρεφεται παραμενει ζωντανο. Τωρα, αν η καυση του εν λογω οργανισμου ειναι συνεχης, και το σωμα δεν ειναι ποτε καταστραφηκε, αλλα παραμενει ζωντανος, τοτε το σωμα καιγεται ζωντανη και θα ειναι για παντα και ποτε torments. Συμπερασμα: Απο το αιωνιο μαρτυριο και συνειδητη hellfire ειναι αληθεια, τοτε η Σκοπια σκεπτικο οτι hellfire καταστρεφει το κακο στη μη υπαρξη ειναι προφανως λανθασμενη. Εμπρος και πισω η Σκοπια συλλογιστικη εντασσεται επιπεδη!

Η λογικη συμπερασματα στα οποια κατεληξαν οι δυο μεθοδοι ειναι αληθεια στον ορισμο της λογικης, οπως αναφερθηκε παραπανω: και οι δυο ακολουθουν το τι αναμενεται απο την ομαδα εργασιας της αιτιας και αποτελεσματος. Αυτον τον τροπο η συλλογιστικη ειναι σωστη συλλογιστικη. DO NOT BE FOOLED απο Μαρτυρες του Ιεχωβα που γραφεται αυτο το συγκεκριμενο αποσπασμα για να "αποδειξει" τη θεωρια της μη υπαρξη μετα το θανατο του. Λογικη υπαγορευει την ΑΛΗΘΕΙΑ των Γραφων, αλλα Σκοπια συλλογιστικη ειναι παραλογο!

No comments: