Sunday, February 10, 2008

#16 - Ληψη αιματος ειναι μια μεταδιδομενη Sin; -- Μερος 2

"Μονο εσεις δεν τρωνε σαρκα και οστα με τη ζωη του, δηλαδη, με το αιμα του» (Γενεσις 9:4, RSV)

"Αυτη ειναι η πρωτη απο πολλες Scripture στιχους που Μαρτυρες του Ιεχωβα χρησιμοποιουν για να επιχειρηματολογησουν υπερ της Σκοπια της κοινωνιας, της απαγορευσης των μεταγγισεων αιματος. Η οργανωση διδασκει οτι μια μεταγγιση αιματος ειναι η ιδια με αυτη που τρωνε αιμα, διοτι μοιαζει με ενδοφλεβια διατροφη. Η κοινωνια αναλογως απαγορευει μεταγγισεις αιματος για τους οπαδους του. Ενας μαρτυρας που δεχεται μια μεταγγιση μπορουν να αναμενουν να κλητευθει ενωπιον δικαστικης επιτροπης που προκειται να τεθουν σε δικη κεκλεισμενων των θυρων για παραβιαση του "νομου του Θεου." Η τιμωρια, αν βρεθει ενοχος, ειναι "disfellowshiping» με την οποια το ατομο που ειχε αποφευχθει απο την οικογενεια και τους φιλους που ειναι απαγορευμενα ακομη και να χαιρετησω το δραστη.

Οι Μαρτυρες του Ιεχωβα πιστευουν πολυ για το ζητημα αυτο. Θα πεθανουν παρα να αποδεχθει μια μεταγγιση αιματος για να αντικαταστησει χαμενες σε μια πραξη η ατυχημα. Και ακολουθουν την ιδια πορεια σε σχεση με τα ανηλικα παιδια τους. Οι περισσοτεροι μαρτυρες μεταφερει μια υπογεγραμμενη καρτα τους στο πορτοφολι του, δηλωνοντας την αρνηση τους να αποδεχθουν το αιμα και καθοδηγηση ιατρικου προσωπικου εκτακτης αναγκης οχι να διαχειριζομαι μια μεταγγιση αν το Μαρτυρα βρισκεται ασυνειδητου. Η καρτα ειναι ενα νομικο εγγραφο, υπογεγραμμενο απο τον JW και προσυπογραφεται απο δυο αλλους.

JW του αναγνωριζω οτι ειναι μοναδικο αναμεσα σε ανθρωπους και θρησκευτικων τους σταση σχετικα με τις μεταγγισεις αιματος, αν και δεν συμβαινουν σε αυτους τους ανθρωπους οτι αυτο το γεγονος δειχνει οτι το δογμα Πραγματικα, δεν προερχονται απο τη Βιβλο. Οχι καποιος αλλος που προσπαθει να ακολουθησει τη Βιβλο ως οδηγο στη ζωη του εχει ερθει με την απαγορευση των μεταγγισεων-Σκοπια, ακομη και η οργανωση δεν ευνοει το δογμα μεχρι το 1944.

Οι Μαρτυρες του Ιεχωβα οι περισσοτεροι αγνοουν οτι οι ηγετες τους εχουν ιστορικο θεσπισης αλλες ιατρικες απαγορευσεις και αργοτερα αλλαζουν γνωμη. Το 1967, για παραδειγμα, θα απαγορευεται η μεταμοσχευση οργανων. Οι οπαδοι ηταν αναμενομενο να επιλεγουν τυφλωση παρα δεχτει μια μεταμοσχευση κερατοειδους, η να πεθανουν παρα να υποβληθει σε μεταμοσχευση νεφρου. Αλλα τοτε, το 1980, οι ηγετες αντιστραφει η διδασκαλια και επετρεψε τις μεταμοσχευσεις και παλι (βλ. Η Σκοπια, 11/15/67, pp. 702-704 · Ξυπνα! 6/8/68, pg. 21 · και Η Σκοπια, 3 / 15/80, pg. 31). Επιπλεον, μεταξυ των ετων 1931 και 1952, JW του ειχε αρνηθει να εμβολιασμοι για τους ιδιους και τα παιδια τους, γιατι με την οργανωση τους εμαθαν: "Ο εμβολιασμος ειναι μια καταφωρη παραβιαση του αιωνια διαθηκη που εκανε ο Θεος…." (The Golden Age, 2 / 4 / 31, pg. 293)

Ακομα και αν Μαρτυρες θα επιχειρησει να παραθεσω Scripture να υποστηριξουν τη θεση τους σχετικα με τις μεταγγισεις αιματος, ο πραγματικος λογος για την σταση τους ειναι τυφλη υπακοη στην Κοινωνια Σκοπια. Αν η οργανωση ηρε την απαγορευση αυριο, μαρτυρες θα δεχθει ελευθερα μεταγγισεις-ακριβως οπως εκαναν για ενα προσωπο, οταν ο εμβολιασμος απαγορευση ηρθη το 1952, και οταν η απαγορευση για τις μεταμοσχευσεις οργανων της επαρχιας το 1980.

"Και δεν πρεπει να φαει καμια αιμα σε οποιοδηποτε μερη οπου μπορειτε σταθω, και αν αυτο των ορνιθων η της ασχημια. Οποιαδηποτε ψυχη, που τρωει οποιοδηποτε αιμα, που ψυχη πρεπει να ειναι αποκομμενοι απο το λαο του "(Λευιτικον 7:26-27).

Αυτο το κειμενο αναφερεται συχνα τη στηριξη της κοινωνιας για τα Σκοπια απαγορευση των μεταγγισεων αιματος. Ακομα και αν το στιχο απαγορευε ρητα Ισραηλιτες να φαει το αιμα των ορνιθων η ασχημια, Μαρτυρες του Ιεχωβα τεντωστε το νοημα να περιλαμβανουν ιατρικες διοικηση του ανθρωπινου αιματος για να σωσει τη ζωη μιας σκεψης προφανως δεν προοριζονται Μωυσης οταν καταγραφονται τα λογια του Θεου. Λευιτικον ασχολειται σε μεγαλο μηκος της divinely Χειροτονηθηκε ρυθμισεις για τις θυσιες των ζωων απο το Εβραικο ιεροσυνη, και το αιμα που παιζουν ενα σημαντικο ρολο σ 'αυτες τις θυσιες ως προοιωνιζονται του πολυτιμου αιματος του Σωτηρα μας, ο Αμνος του Θεου, του Ιησου Χριστου. Καθε προσπαθεια για να διαβασετε αυτες τις στιχους ως προφητικη αποφαση σχετικα με τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα της συγχρονης ιατρικης διαδικασιες και αγνοει το πλαισιο της διοδου.

Οταν συζηταμε με Λευιτικον 7:26-27 Μαρτυρες του Ιεχωβα, ισως να θεσουμε το γεγονος οτι ορθοδοξων Εβραιων, απο σημερα, ο οποιος εξακολουθει να αυστηρη τηρηση των κανονισμων για kosher butchering και την αφαιμαξη των κρεατων, δεν εχουν καμια αντιρρηση για τις θρησκευτικες μεταγγισεις αιματος. Ως εκ τουτου, το αρχικο εβραικο κειμενο δεν υπαινισσεται, εστω, με την ερμηνεια οτι η επιβαλλει στα Σκοπια.

Εαν ενα Μαρτυρα του Ιεχωβα εξακολουθει να επιμενει οτι πρεπει να αρνηθει μεταγγισεις αιματος για λογαριασμο του Λευιτικου 7:26-27, η επομενη κινηση θα ειναι να δειξουν τον Λευιτικον 3:17, που λεει: "Δεν πρεπει να φαει κανενα λιπος η οποιαδηποτε αιματος καθολου "(NWT). Ρωτηστε τον να εξηγησει γιατι Σκοπια ηγετες του πω να αρνηθει μεταγγισεις αιματος, αλλα του δινει το δικαιωμα να τρωτε λιπαρα. Μηπως αυτες δεν τραβουσε απλα λογια στο πλαισιο απο το εβραικο διαιτητικες νομων; "

Ειναι βεβαια σαφες οτι οι Μαρτυρες του Ιεχωβα ακολουθουν μια μικτη-up λατρεια διακηρυσσει οτι "αληθεια", και στη συνεχεια να αλλαξει γνωμη. Μεταγγισεις αιματος, επομενως, οταν εφαρμοζεται με ολα τα προληπτικα μετρα ασφαλειας που εληφθησαν, σωθουν ζωες.

No comments: