Sunday, February 10, 2008

#7 - Σκοπια Πεποιθησεις: Ενα διαφορετικο Gospel - Μερος 2

"Ολοι Γραφη ειναι εμπνευσμενο απο το Θεο και ευεργετικη για τη διδασκαλια, για reproving, για τον καθορισμο πραγματα ευθεια, για την επιβολη της πειθαρχιας και δικαιοσυνην, οτι ο ανθρωπος του Θεου μπορει να ειναι πληρως αρμοδιος, πληρως εξοπλισμενα για καθε καλο εργο." (2 Timothy 3:16 -- 17, NWT)

"Οι Μαρτυρες του Ιεχωβα θα εκφρασει ισχυρη συμφωνια με το συγκεκριμενο αποσπασμα…. Ομως, στην πραξη, στην πραγματικοτητα δεν πιστευουμε οτι το δευτερο εξαμηνο του. Δεν νομιζω οτι ενας ανθρωπος του Θεου ειναι πληρως ικανοι και πληρως εξοπλισμενα, αν δεν εχει την οργανωση τους βιβλια και περιοδικα. Η Αγια Γραφη απο μονη της δεν ειναι αρκετη.

Εμεις οι Χριστιανοι εχουν επισης χριστιανικα περιοδικα, βιβλια, concordances, Bible λεξικα, και ουτω καθεξης. Θα δειτε αυτο λογοτεχνια ως χρησιμο και διδακτικο, αλλα δεν πιστευουμε οτι χρειαζομαστε τα συμπληρωματα αυτα για να καταλαβετε το Ευαγγελιο μηνυμα, ερχονται σε χαρη του Θεου, και να αποκτησουν αιωνια ζωη…

Οι Μαρτυρες του Ιεχωβα, απο την αλλη πλευρα, πιστευω οτι πρεπει να εχουν την οργανωση της λογοτεχνιας, ωστε να σωθουμε. Σε σχολιαζοντας την Κοινωνια της ιδιας Scripture Σπουδων βιβλιο, Η Σκοπια (9/15/10, pg. 298), δηλωσε:

Επιπλεον, οχι μονο εμεις διαπιστωνουμε οτι οι ανθρωποι δεν μπορουν να δειτε το θεικο σχεδιο και τη μελετη της Βιβλου απο την ιδια, αλλα θα δουμε, επισης, οτι αν καποιος θετει τις Scripture Σπουδων στην ακρη… και κατευθυνεται προς την Αγια Γραφη απο μονη της, αν και εχει κατανοησει τη Βιβλο για την δεκα χρονια, η εμπειρια μας δειχνει οτι μεσα σε δυο χρονια πηγαινει στο σκοταδι. Απο την αλλη πλευρα, εαν ειχε απλως διαβασει την Γραφη Μελετες με τις αναφορες τους, και δεν ειχε διαβασει μια σελιδα της Βιβλου, ως τετοια, που θα ηταν προς το φως στο τελος της διετιας.

Οι Μαρτυρες του Ιεχωβα εχουν σημερα εγκαταλειφθει η αποψη που εκφραζεται με τα λογια του ιδρυτη της οργανωσης τους, Καρολος Ρωσσελ, το 1910; Συγκρινετε αυτο παραθετω με την παρουσα δηλωση με την πιο προσφατη Η Σκοπια (12/1/81, pg. 27):

Ιεχωβα Θεο, αλλα εχει επισης εξασφαλισει την ορατη οργανωση, ο "πιστος δουλος και διακριτικο", που αποτελειται απο πνευμα-anointed, οι χριστιανοι και να βοηθησει ολα τα εθνη να κατανοησει και να εφαρμοσει σωστα τη Βιβλο στη ζωη τους. Αν δεν ειμαστε σε επαφη με αυτο το καναλι επικοινωνιας που χρησιμοποιει ο Θεος, δεν θα προοδο στην πορεια προς την ζωη, χωρις να εχει σημασια ποση Bible αναγνωση εμεις.

Η σκεψη ειναι το ιδιο! Οι Γραφες εμπνευσμενο απο μονες τους δεν κανουν ενα προσωπο "απολυτα ικανοι και πληρως εξοπλισμενα" (2 Timothy 3:17) στα ματια των Μαρτυρων του Ιεχωβα.

Τι θα συμβει αν καποιος κανει JW διαβασει τη Βιβλο και μονο, χωρις Σκοπια Κοινωνια βιβλια και περιοδικα; Η οργανωση εκανε μια εκπληκτικη υποδοχη για το ζητημα αυτο, οταν δηλωσε τα εξης σχετικα με την εκ των μελων του:

Λενε οτι αρκει να διαβασει τη Βιβλο αποκλειστικα, ειτε μεμονωμενα η σε μικρες ομαδες στο σπιτι. Αλλα, περιεργως, μεσω τετοιων "αναγνωση της Βιβλου," εχουν επανηλθε στο apostate δογματα της χριστιανοσυνης απο οτι τα σχολια του κληρου ηταν πριν απο 100 χρονια διδασκαλιας… [Η Σκοπια, 8/15/81, pp. 28-29].

Ετσι, η ιδια η κοινωνια της Σκοπια παραδεχεται οτι Μαρτυρες του Ιεχωβα οι οποιοι αρχιζουν και μονο αναγνωση της Βιβλου σταματησει πιστευοντας Σκοπια δογματα και να επιστρεψετε στην δογματα που διδασκονται σε χριστιανικες εκκλησιες. Των οποιων τα δογματα, τοτε, ειναι εκεινοι που ειναι πραγματικα βασισμενη στην Αγια Γραφη; Η απαντηση ειναι προφανης, απο την Κοινωνια της ιδιας αποδοχης. "(Bold και abbrev. Added)

----------
[1] JEHOVAH’S WINESSES ANSWERED VERSE BY VERSE, David A. Reed; 1986; Baker Book House, Grand Rapids, Michigan, 49506; pp.98-100

No comments: