Sunday, February 10, 2008

#3 - Ειναι το ονομα του Θεου JEHOVAH πραγματικα;

Πως λειτουργει η Βιβλος απαντησω σε αυτην την ερωτηση; "Και ο Θεος ειπε unto Moses, I AM, οτι εχω AM: και ειπε, χιλιοι Ετσι ου πω unto τα παιδια του Ισραηλ, ειμαι hath μου εστειλε στα χερια σας .... αυτο ειναι το ονομα μου για παντα" (Εξοδος 3:13 -15, KJV). Ο Θεος ειπε ο Μωυσης με Mount Horeb Το ονομα του ειναι οτι εγω AM. I AM, εβραικα, ειναι μια συναρτηση τεσσαρων λεξη ονομαζεται Τετραγραμματο, το οποιο οταν μεταφραστηκε στα αγγλικα ειναι YHWH. Η πιο ακριβης ορθογραφια των πιο σωστη προφορα των YHWH ειναι Γιαχβε. Αλλα τι γινεται με την 'Ιεχωβα';

Οι αρχαιοι Ισραηλιτες αφαιρεθει το ονομα YHWH απο την προσευχη τους ετσι ωστε να μην προσβαλω τον Θεο απο mispronouncing Το ονομα του κατα τη διαρκεια της προσευχης τους υπηρεσιες. Θα αντικατασταθει με αυτο το ονομα Adonay τη λεξη, που σημαινει "My Lord." Η λεξη "Ιεχωβα" ειναι υβριδικος συνδυασμος των συμφωνικων του το παναγιον ονομα του Θεου, YHWH, με τα φωνηεντα της λεξης ADONAY. Αυτος ο συνδυασμος που παραγεται η λεξη YaHoWah, που αργοτερα εγινε JaHoVaH, η οποια ειναι γνωστη σημερα ως Ιεχωβα.

Πως μπορω στον κοσμο μελετητες απαντησω σε αυτη την ερωτηση; Βρειτε την λεξη YAHWEH και θα εχει ως εξης: "Η πληρης και σωστη ονομα του Κυριου του Ισραηλ" (ΝΕΟ CATHOLIC ENCYCLOPEDIA, pg. 1065), "το ονομα του Θεου των Ισραηλιτων" (ENCYCLOPEDIA BRITANNICA - MICROPAEDIA, pg . 786), "Η ΑΛΗΘΕΙΑ PRONUNCIATION ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ YHWH WAS NEVER LOST…. προσωπικη Το ονομα του Θεου του Ισραηλ" (ENCYCLOPEDIA JUDAICA (Ιερουσαλημ), pg. 680, Vol. 7)

Βρειτε την λεξη JEHOVAH, και θα εχει ως εξης: "false μορφη του θεικου ονοματος Γιαχβε" (ΝΕΟ CATHOLIC ENCYCLOPEDIA, pg. 863), "False αναγνωση του Εβραικα YAHWEH." (WEBSTER'S COLLEGIATE ΛΕΞΙΚΟΥ), "αναγνωριζεται να ειναι καθυστερημενης υβριδικη μορφη ποτε δεν χρησιμοποιουνται απο τους Εβραιους. "(WEBSTER'S NEW INTERNATIONAL ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΤΡΙΤΩΝ)," μια λανθασμενη μορφη του ονοματος του Θεου του Ισραηλ. "(ENCYCLOPEDIA AMERICANA)," η προφορα "Ιεχωβα" ειναι ενα λαθος " (ENCYCLOPEDIA BRITANNICA), "ενα mispronunciation του Εβραικου YHWH το ονομα του Θεου" (THE ENCYCLOPEDIA Ισραηλιτικη, pg. 160), "μια λανθασμενη προφορα του Τετραγραμματο" (THE UNIVERSAL Ισραηλιτικη ENCYCLOPEDIA), "τα φωνηεντα μιας λεξης με την των συμφωνικων του αλλου ηταν εσφαλμενως ως "Ιεχωβα" (INTERNATIONAL ENCYCLOPEDIA), "ανακριβη ανοικοδομηση του ονοματος του Θεου" (ΒΑΣΙΜΟΝ Μαθητικος ENCYCLOPEDIA). Και τελος, WEBSTER'S NEW ΤΡΙΤΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΛΕΞΙΚΟΥ JEHOVAH ΘΕΟΥ οριζει ως "μια υπερτατη θεοτητα αναγνωριζεται και η μονη θεοτητα λατρευοταν απο Μαρτυρες του Ιεχωβα." Στην πραγματικοτητα, μπορειτε να καλεσετε το Θεο Ιεχωβα, αλλα δεν μπορουμε να πουμε Ιεχωβα ειναι ο Θεος " με το ονομα του, οπως μπορειτε να καλεσετε τον Ιησου Χριστο, Εμμανουηλ (ο Θεος μαζι μας εννοια), αλλα δεν μπορουμε να πουμε Εμμανουηλ ειναι το ονομα του Χριστου.

DO NOT BE FOOLED απο την babbling δηλητηριαζεται των Μαρτυρων του Ιεχωβα που πιστευουν οτι πρεπει να προσευχομαστε 'Ιεχωβα'. Η λεξη Ιεχωβα δεν υπηρχαν μεχρι περιπου το ετος 1520 μ.Χ. ονομα του Θεου Γιαχβε, και Εδωσε Υιος του Ιησου Χριστου "ενα ονομα το οποιο ειναι πανω απο καθε ονομα: Οτι στο ονομα του Ιησου θα πρεπει καθε γονατο πλωρη" (Philippians 2: 10), και "δεν υπαρχει κανενα αλλο ονομα κατω απο ουρανους δοθει στους ανδρες, με την οποια θα πρεπει να αποθηκευτουν" (Πραξ. 4:12). Θα πρεπει να υποκυψουν στον Ιησου Χριστο και προσευχονται σ 'Αυτον για τη δυναμη και φωτιση, και για την προστασια του εναντι του τυπου των χριστιανων αιρεσεις εσπρωξε πανω απο την Σκοπια cult!

No comments: