Sunday, February 10, 2008

#13 - Σκοπια Συλλογιστικη εναντι Logic - Μερος 3

Που ειναι οι αποδειξεις για να υποστηριξει οτι το δογμα του Χριστιανισμου κολαση προσφερει το αιωνιο μαρτυριο αμαρτιαις; Σε 1 Κορινθιους 15:53, ο αποστολος Παυλος λεει: "Γι 'αυτο, οταν οι θα πρεπει να θεσει για τη διαφθορα, και αυτο θα πρεπει να θεσει σε θανασιμο αθανασια". Δεν ειμαστε, οταν οι ΟΛΑ; Και δεν ειμαστε ΟΛΑ θνητος; Πραγματι, ειναι ΟΛΑ. Επομενως, αυτο ισχυει για ΟΛΟΥΣ που εχουν ζησει ποτε. Θα πρεπει ΟΛΑ να αλλαξουν σε μια κατασταση incorruption και αθανασια!

αθανασια ειναι η λεξη κλειδι σε αυτη τη συζητηση. ΟΧΙ αθανασια σημαινει θανατο απο την καταστροφη. Δεν υπαρχει καμια λογικη στην αποψη οτι ενα αθανατο σωμα θα υποστουν μια θνητη μοιρα. Ως εκ τουτου, η καταστροφη της μοχθηρες ερχεται με τη μορφη ενος απελπιστικη μελλον. Ενας αντρας πεταχτηκε σε κολαση, σε "εξωτερικο σκοταδι" (Matt. 22:13) ονομαζεται "Gehenna" (Luke 12:5, NWT), η οποια ειναι μια "καμινι της φωτιας", θα "weep και gnash [του] δοντια "(Matt. 13:42, RSV), και" θρηνο και weep "(Luke 6:25, NWT), και" ο καπνος του βασανισμου [του] ascendeth για παντα και ποτε: και [που] δεν υπολοιπη ημερα η νυχτα "(αναθ. 14:11, KJV). Ουτε η νυχτα, ουτε ημερα ηχους οπως μια αρκετα μεγαλο χρονικο διαστημα. Και αν αυτο δεν ειναι αρκετο καιρο, απο Σκοπια ορισμο του Θεου "ημερας" ειναι επτα χιλιαδες χρονια. Αληθεια η οχι, οτι ακουγεται ακομα χειροτερα! Συμφωνα με τον ορισμο, τον αθανατο ανθρωπος ζει για παντα, ο διαρκης τις φλογες και πονους αιωνιως. Μελλον, χωρις να προσβλεπουν σε μια, ειναι ουσιαστικα καταστρεφεται.

Οι Μαρτυρες του Ιεχωβα ισχυριζονται οτι η χριστιανικη θεωρια της αιωνιας hellfire μαρτυριο και ειναι αδικο:

Πολλοι που να προβληματιστει για την παραδοσιακη θεωρια της κολαση διαπιστωσετε οτι φαινεται να ζωγραφισω Θεου ενεργει αδικα, προσβαλλει τοσο τους φυσικους αισθημα δικαιοσυνης. Με ποιο τροπο; Να βρειτε μια απαντηθουν απο τη συγκριση της θεωριας της αιωνιου βασανισμου με προτυπο της δικαιοσυνης που δοθηκε απο το Θεο: "Ματι οφθαλμου, οδοντα αντι οδοντα". (Exodus 21:24) Για λογους επιχειρημα, να εφαρμοζουν το δογμα της θειας οτι hellfire δικαιου δοθει στην αρχαια Ισραηλ, ενας νομος της ακριβης αντεκδικηση. Τι συμπερασμα θα φτασουν πιθανον; Οτι μονον εκεινες οι αμαρτωλοι, που εχουν προκαλεσει αιωνιο μαρτυριο αξιζουν ιση αιωνιο μαρτυριο-σε ανταλλαγμα για το αιωνιο μαρτυριο αιωνιο μαρτυριο. Αλλα απο την στιγμη που τον ανθρωπο (δεν εχει σημασια πως το κακο) μπορει να προκαλεσει μονο μια πεπερασμενη μαρτυριο, η αιωνια καταδικη τους να βασανιζουν δημιουργει μια δυσαναλογια μεταξυ των εγκληματων και την ποινη της hellfire απειρο. Απλα διευκρινισε, η ποινη θα ειναι πολυ βαρυ. Θα πανε πολυ πιο περα απο το "οφθαλμον οφθαλμου, οδοντα αντι οδοντα". Θεωρωντας οτι ο Ιησους "διδασκαλιες εποπτευονται την ιδεα της αντεκδικησης, ενδεχεται να παραδεχτουμε οτι οι Χριστιανοι θα ηταν αληθεια πιεσμενη για να δειτε το δικαιο και αιωνιο μαρτυριο-Matthew 5:38,39 · Ρωμαιους 12:17 (Η Σκοπια, 4/15/93, pg. 6) (υπογραμμιση δικη μας)

ανθρωπος στη φυσικη εννοια της δικαιοσυνης; Αυτη, βεβαια, ειναι αστειο σε συγκριση με το δικαιο, η δικαιοσυνη και η απεραντη σοφια του Θεου! Και θα πρεπει να σημειωθει εδω οτι η Σκοπια την φραση, "χριστιανικη αληθεια", υπογραμμισε παραπανω, μεσα Μαρτυρες του Ιεχωβα, και οχι πραγματικη χριστιανων. Οι Μαρτυρες του Ιεχωβα θα ισχυριστω οτι ο Θεος δεν ειναι τοσο βαναυσες που να τιμωρησει τον κακο αιωνια, οτι αυτη η τιμωρια θα ειναι μεγαλυτερα απο το εγκλημα. Αλλα δεν ειναι αυτο υποθετοντας υπερβολικα; Πως ξερουμε οτι οι αμαρτιες μας εναντιον Θεου δεν ειναι μεγαλυτερα απο οσο φανταζομαστε; Καθε φορα που αμαρτια εναντιον Θεου, θα Αυτον κτυπημα στο προσωπο. Με τη σειρα της, θα εχουμε αυτο που του αξιζει. Απλη και κατανοητη! Ο Θεος δεν ειναι αδικο, αλλα ο ανθρωπος ειναι αδικη εκατο φορες. Ο Ιησους ειπε, "με ποιο μετρο ye mete, θα πρεπει να μετραται σε εσας" (Mark 4:24). Αυτο ειναι λογικο. Το αντιστροφο ειναι επισης λογικο οτι αυτο μετραται για εμας, ειναι αυτο που mete. Πρωτα απ 'ολα, πρεπει να εχουμε κατα νου οτι αυτος ο νομος του "οφθαλμον οφθαλμου, οδοντα αντι οδοντα" δοθηκε στον ανθρωπο, και επομενως ισχυει μονο για τον ανθρωπο, οχι στο Θεο, ο Θεος ειπε, "Vengeance is mine · θα επιστρεψει "(Ρωμαιους 12:19, KJV). Εμεις οι Χριστιανοι δεν αξιζει να θεσουμε τους εαυτους μας με την αποφαση εδρα του Χριστου. Επισης, δεν ειναι ακριβης θεση μας για να εκδικηθουν για τους συνανθρωπους μας ανθρωπος. Ειμαστε οχι μονο αγαπη μας γειτονα, αλλα και τους εχθρους μας, και να "συγχωρησουν τους" (Luke 17:4). Ας το πεπερασμενο ανθρωπο-εμεις με τη δικη μας σοφια περιορισμενη δεν μπορει να γνωριζει με βεβαιοτητα ποσο σοβαρα τις αμαρτιες μας ειναι στα ματια του Θεου. Λοιπον, ας το λαβει υποψη την πιθανοτητα οτι ο νομος του ακριβους αντεκδικηση κανει, στην πραγματικοτητα, να εφαρμοζεται σε αιωνιο μαρτυριο · οτι ολες οι αμαρτιες μεταφερει ενα πολυ υψηλο τιμημα · οτι αξιζει να κανουμε για το αιωνιο μαρτυριο μας κακια · και οτι ισως ακομη οτι ειναι πολυ λιγα για την τιμωρια μας. Οι Μαρτυρες του Ιεχωβα στη συνεχεια, πρεπει να σκεφτειτε ολες τις αμαρτιες ειναι προς πωληση! Προφανως, Σκοπια συλλογιστικη αυτη δεν λαμβανει ΟΛΑ τα πραγματικα υποψη. Γι 'αυτο δεν ειναι λογικο, και οχι με βαση το Ευαγγελιο, αλλα μαλλον για τα ανθρωπινα παραδοχες!

No comments: