Tuesday, February 19, 2008

#17 - Τι πιστευουν oi μαρτυρες του Ιεχωβα

"Σε ορισμενες περιοχες, φυσικα, Μαρτυρες του Ιεχωβα πιστευουν πολυ το ιδιο με ορθοδοξους χριστιανους-για παραδειγμα, με την αρνηση, οπως αμαρτιας, του σεξ εκτος γαμου · η αποδοχη τους απο την βιβλικη δημιουργια του λογαριασμου, σε αντιθεση με τη θεωρια της εξελιξης · και την πεποιθηση τους οτι η Βιβλος ειναι ο εμπνευσμενος Λογος του Θεου. , Αλλα και σε πολλους αλλους τομεις, τα δογματα που τους χωριζουν και σημα τους ως ψευδο-χριστιανικη λατρεια-ιδιαιτερα την αιρεση της διδασκαλιας σχετικα με τα ακολουθα θεματα…

Armageddon: Θεος και συντομα θα προχωρησει σε πολεμο εναντιον της ανθρωποτητας, καταστρεφοντας ολοι στη γη εκτος απο Μαρτυρες του Ιεχωβα. Οι εκκλησιες της χριστιανοσυνης, λενε, θα ειναι το πρωτο που πρεπει να καταστραφουν.

Γενεθλια: γιορταζει γενεθλια με οποιονδηποτε τροπο, απαγορευεται αυστηρως. Ακομα και αποστελλοντας γενεθλια καρτα μπορει να επιφερει ταχεια αναληψη δρασης κατα του δραστη απο επισημο "δικαστικη επιτροπη". Η ποινη ειναι "disfellowshiping".

Transfusions αιματος: Στην πραξη, JW την αποψη αποδεχομενη μια μεταγγιση αιματος ως αμαρτια πιο σοβαρες απο κλοπη η μοιχεια. Κλεφτες και adulterers ειναι πιο γρηγορα απο το συγχωρουσαν Σκοπια δικαστικες επιτροπες απο ατομα που βρεθηκαν ενοχοι για τη ληψη αιματος. A Witness πρεπει να αρνουνται τη χορηγηση αιματος σε ολες τις περιστασεις, ακομα και οταν αυτη ειναι βεβαιο οτι θα οδηγησει σε θανατο. Η οργανωση απαιτει επισης απο τους ενηλικες να αρνηθει μεταγγισεις για τα ανηλικα παιδια τους.

Χριστιανισμος: Εκτος για λιγα διασπαρτα ατομα που φυλασσονται απο την πιστη, αληθεια Χριστιανισμου εξαφανιστηκε απο το προσωπο της γης λιγο μετα το θανατο του οι δωδεκα κηρυκες-συμφωνα με μαρτυρες του Ιεχωβα. Δεν ειχε αποκατασταθει μεχρι Καρολος Ρωσσελ δημιουργησε την οργανωση Σκοπια στα τελη του 1870. Οταν επεστρεψε ο Χριστος αορατα το 1914, βρηκε την ομαδα του Ρασελ κανει το εργο του "πιστο και φρονιμο υπηρετης" (Matt. 24:45) και πανω απο ολα τους διορισε τον belongings. Ολες οι αλλες εκκλησιες και αποδεδειγμενη Χριστιανοι ειναι στην πραγματικοτητα εργαλεια του διαβολου.

Του Χριστου Επιστροφη: Ο Λορδος επεστρεψε αορατα για το ετος 1914 και εχει παρουσιασει ποτε απο το Δικαστηριο, αποφαινομενο ως βασιλια της γης μεσω της Κοινωνιας Σκοπια. Αναφορες για το δευτερο "ερχονται" αποδιδονται ως "παρουσια" στην Αγια Γραφη Μαρτυρα του Ιεχωβα. Η γενια των ανθρωπων που υπηρξαν μαρτυρες του Χριστου αορατο επιστρεψει το 1914 δεν θα περασει αμεσως πριν ερθει Armageddon.

Χρονολογια: Μαρτυρες του Ιεχωβα πιστευουν οτι ο Θεος εχει ενα ακριβες χρονοδιαγραμμα για ολες τις παρελθουσες και παρουσες μελλοντικα γεγονοτα, δεμενα με απλες μαθηματικες φορμουλες και αποκαλυψε στην ανθρωποτητα μεσω της Κοινωνιας Σκοπια. Οι επτα "ημερες" του Genesis δημιουργια λογαριασμου ηταν καθε επτα χιλιαδες χρονια μακρια, για ενα συνολο "εβδομαδα" σαραντα εννεα χιλιαδες χρονια. Ο Θεος δημιουργησε Adam κατα το ετος 4026 B.C. Την δημιουργια Eve λιγο αργοτερα σηματοδοτησε το τελος της εκτης ημερας Creative και την εναρξη του εβδομου. Ως εκ τουτου, ειμαστε τωρα περιπου 6000 χρονια και οτι 7.000 χρονια-γεγονος που σημαινει οτι Armageddon συντομα θα θεσει ενα τελος σε 6000 χρονια της ανθρωπινης μοχθου, με στοχο τη δημιουργια μιας Sabbath-οπως η χιλιοχρονη βασιλεια του Χριστου. Με βαση αυτην την χρονολογια, η οργανωση εχει επικυρωμενη JW μια σειρα απο ειδικους τελικους φορες χρησμους.

Σταυρου: Συμφωνα με μαρτυρες του Ιεχωβα, ο σταυρος ειναι ειδωλολατρικη θρησκευτικο συμβολο που εγκριθηκε απο την εκκλησια οταν ο σατανας, ο διαβολος, ανελαβε τον ελεγχο της εκκλησιαστικης αρχης. Οτι δεν ειχε τιποτε να κανει με το θανατο του Χριστου, δεδομενου οτι η διατηρηση JW οτι ηταν καρφωμενο σε μια ευθεια ορθια πολο χωρις crossbeam. Μαρτυρες απεχθανονται το σταυρο, και νεες μετατρεπει αναμενεται να καταστρεψει οποιοδηποτε σταυρους που μπορει να εχουν, αντι απλως να διαθεσει.

Θεοτητα: Ο Πατερας ειναι η μονη Θεου και πιστων αληθεια πρεπει να τον καλεσετε απο το ονομα Ιεχωβα. Μαρτυρες διδασκονται οτι ο Ιησους Χριστος ηταν απλως μια εκφραση του Μιχαηλ ο αρχαγγελος στην ανθρωπινη μορφη-οχι το Θεο, αλλα ειναι μια απλη δημιουργηθηκε. Το Αγιο Πνευμα ειναι ο Θεος παρουσιαζεται ως ουτε ουτε ενα προσωπο, αλλα αντιθετως, ως "ενεργο ισχυ."

Disfellowshiping: Αυτη ειναι η τιμωρια για οποιαδηποτε παραβαση των Σκοπια οργανωτικες ρυθμισεις. Αποτελειται απο μια δημοσια διαταγμα, που ανακοινωθηκε στο ακροατηριο σε μια συνεδριαση Hall Βασιλειου, καθως και η απαγορευση ολων ενωση η υποτροφιας με το δραστη. Αλλα μαρτυρες απαγορευεται ακομη και να πω "Γεια σας", εαν ο δραστης που συναντουν στο δρομο. Οι μονες εξαιρεσεις ειναι οτι τα μελη της οικογενειας μπορει να διεξαγει "αναγκαια επιχειρηματικη" με disfellowshiped προσωπο, και γεροντες μπορει να παρεμβει σε αυτον αν repentantly προσεγγισεις τους για να αναζητησουν επανενταξεως.

Heaven: Μονο 144.000 ατομα πανε στον Παραδεισο. Αυτο το "μικρο κοπαδι" ξεκινησαν με τις δωδεκα αποστολων, και ο αριθμος αυτος συμπληρωνεται απο το ετος 1935. 9000 περιπου ηλικιωμενους JW της ειναι τα μονα που απομενουν στον πλανητη σημερα που θα πανε στον ουρανο, με το υπολοιπο των Μαρτυρων του Ιεχωβα ελπιζοντας να ζησουν για παντα στη γη.


Hell: Μετα την ηγεσια του ιδρυτη της, Charles T. Russell, η Σκοπια διδασκει οτι ακομη Κοινωνια Αδη ειναι απλως τον ταφο, οτι η φωτια του Gehenna αμεσως την αποσαθρωση των θυματων σε τιποτα, και οτι δεν υπαρχει επιγνωση για την υπαρξη νεκρων μεχρι την ωρα τους σωματικη ανασταση.

Αργιες: Εορτασμος της οποιασδηποτε "εγκοσμια διακοπες" ειναι αυστηρα απαγορευμενη για τους Μαρτυρες του Ιεχωβα. Η απαγορευση αυτη ισχυει σε αμερικανους προεδρους γενεθλια, η Ημερα του Αγιου Βαλεντινου, Memorial Day, Χριστουγεννα, Πασχα, Πρωτοχρονια Πρωτοχρονια, η Ημερα των Ευχαριστιων, τη Μεγαλη Παρασκευη, και ουτω καθεξης-εστω Ημερα της Μητερας και Ημερα του Πατερα! Ακομη και αν ενα "ειδωλολατρικης προελευσης" δεν μπορει να διερευνηθει ως βαση για την απαγορευση μιας συγκεκριμενης τηρηση, το απλο γεγονος οτι "οι ανθρωποι εγκοσμια" γιορτασουμε ειναι επαρκης λογος για τον JW του για να μην το γιορτασουμε.

Αγιο Πνευμα: Το Αγιο Πνευμα ειναι ουτε ο Θεος ουτε ενα προσωπο, συμφωνα με την διδασκαλια Σκοπια. "Ειναι" ειναι απλα μια απροσωπη "ενεργο ισχυ", που χρησιμοποιει και ο Θεος θα κανει τα δικα του.

Hope: JW του πιστευουν οτι ο Θεος σταματησε να καλειτε χριστιανοι σε μια ελπιδα ουρανιος πισω στο 1935. Εκτοτε, εχει προσφερει στους ανθρωπους την ευκαιρια να ζησουν για παντα στη γη ( "Εκατομμυρια ζουν τωρα ποτε δεν θα πεθανει!" Ειναι γνωστο συνθημα Μαρτυρα του Ιεχωβα). Θεος θα καταστρεψει τους παντες στον πλανητη, αφηνοντας μονο του Ιεχωβα Μαρτυρες, καθως και οτι θα αποκατασταθει μια Κηπος-Ενας παραδεισος για τους παγκοσμιως.

Ιησους Χριστος: Στα Σκοπια θεολογια, ο Ιησους Χριστος ειναι μια απλη αγγελων-η πρωτη που δημιουργησε ο Θεος, οταν ξεκινησε η δημιουργια αγγελους. Προσδιοριζουν ως μαρτυρες Χριστου Μιχαηλ ο αρχαγγελος, παρολο που αποκαλουν τον Ιησου "ο Υιος του Θεου", διοτι "το πρωτο πνευμα εκανε ο Θεος ηταν σαν να του firstborn son" (1982 Σκοπια βιβλιαρακι, Enjoy Life on Earth Forever! Pg. 14). Ζητουν επισης τον "θεο", και μεταφραζουν John 1:1 αναλογως τους Bible.

Διοργανωση: Μαρτυρες πιστευουν οτι ο Θεος δημιουργησε την οργανωση Σκοπια ως ο διαυλος επικοινωνιας για να συγκεντρωθουν αυτες της ανθρωποτητας, που θα αποθηκευτουν. Οπως το ορατο οργανισμο του βασιλειου του Θεου στη γη, η οργανωση ασκει πληρη κυβερνητικη εξουσια επι των πιστων που αυτη εχει νομους, οι παραβατες βαζει σε δικη, λειτουργει Βασιλειο σχολεια, και ουτω καθεξης-παραλληλα με την κοσμικη κυβερνηση. Αν υπαρχει συγκρουση μεταξυ των δυο, η οργανωση ειναι για να τηρουνται, παρα τον κοσμικο κατακτητες. (Στην Μαρτυρες 'το μυαλο, οτι ειναι "υπακουοντας το Θεο παρα ανδρων," Πραξεις 5:29)

Αναστασεως: Οσον αφορα τον Χριστο, JW της αποψης οτι εγινε ανυπαρκτη, οταν πεθανε και οτι ο ιδιος ειχε εγειρει τρεις μερες αργοτερα σαν "πνευμα"-αγγελο. Αρνουνται την σωματικη ανασταση. Going μαζι με τη διδασκαλια τους οτι ο Χριστος επεστρεψε αορατα το 1914.

Σωτηρια: Μετα δινοντας ψευτικες υποσχεσεις για σωτηρια μεσω της πιστης στο Χριστο, μαρτυρες που πιστευουν οτι η σωτηρια ειναι αδυνατη, εκτος απο την πληρη υπακοη Σκοπια με την Κοινωνια και την ενεργητικη συμμετοχη στο προγραμμα εργασιων που προδιαγραφονται. Ακομα ατομικο JW του οι οποιοι δεν ειναι επαρκως ζηλο για την οργανωση δεν μπορει να επιβιωσει Armageddon, και αυτοι που εχουν κανει την πορεια του προς την επιγεια παραδεισο πρεπει να διατηρησει καλες εργασιες πριν να μπορουν να σφραγιστουν για τη ζωη.

Η Αγια Γραφη οτι Μαρτυρες του Ιεχωβα χρηση

Χριστιανοι μπουμε σε συζητησεις με τους Μαρτυρες του Ιεχωβα θα πρεπει να γνωριζουν οτι η λεγομενη Bible μαρτυρες της χρησης περιλαμβανει μια σειρα απο αλλαγες που εισηχθησαν στο κειμενο με μοναδικο σκοπο την υποστηριξη Σκοπια δογματα.

Ο αποστολος ειπε Peter Paul σχετικα με την εμπνευσμενη γραμματα οτι "Υπαρχουν καποια πραγματα σε αυτους δυσκολο να καταλαβει, το οποιο η ανιδεη και ασταθης για να σπασουν την ιδια την καταστροφη τους, οπως κανουν οι αλλες γραφες" (2 Πετρου 3:16, RSV). Συνηθως αυτες οι "στριβοντας" Scripture περιοριζεται στην ερμηνεια-και αυτο ειναι που την Κοινωνια Σκοπια εκανε για τρια τεταρτα του αιωνα. Θα εκδοθουν αντιγραφα των οπαδων King James Version (η, αργοτερα, για την American Standard Version, γιατι αναφερεται το ονομα "Ιεχωβα" σε ολοκληρη την Παλαια Διαθηκη), μαζι με λεπτομερεις οδηγιες για το πως να κανουν γραφας φαινεται να διδασκουν οτι ο Θεος και απαγορευονται οι εμβολιασμοι , οτι ο Αβρααμ και οι πιστοι προφητες θα επανερχοταν σε αυτη τη γη το 1925, οτι ο Θεος ενεπνευσε τη Μεγαλη Πυραμιδα της Αιγυπτου, και ουτω καθεξης. Αλλα υπηρχαν ορισμενες θεωριες οτι ηταν πολυ δυσκολο να προκυψουν απο το King James Version American Standard και την εκδοση, χωρις να εχει σημασια ποση στριβοντας εφαρμοστηκε στο κειμενο.

Ετσι, κατα τη διαρκεια του 1950 οι ηγετες της Σκοπια προχωρησε περαν απο την ερμηνεια που παραγουν τη δικη τους εκδοχη της Βιβλου, με εκατονταδες στιχους αλλαξε για να χωρεσει Σκοπια δογματα. Και τους Μεταφραση Νεου Κοσμου η Αγια Γραφη εξακολουθει να ξαναγραφτει καθε λιγα χρονια, με τις αλλαγες που εχουν γινει προσθετες Θεου να φερει πιο κοντα στη λεξη συμφωνια με την οργανωση, τι διδασκει.

Για παραδειγμα, αντι για "το σταυρο, το" New World Translation υποκαταστατα "διακυβευονται τα βασανιστηρια"-για την υποστηριξη της διδασκαλιας JW οτι ο Ιησους ηταν καρφωμενο σε ορθια πολο χωρις crossbeam. Αντι για "το Αγιο Πνευμα," βρισκουμε αναφορα σε "ιερο πνευμα" η "ενεργο ισχυ," σε συμφωνια με την αρνηση του και την προσωπικοτητα θεοτητα του Αγιου Πνευματος. Ο Χριστος μιλα, και οχι του "ερχονται" ξανα, αλλα με την "παρουσια" (το οποιο Μαρτυρες πιστευουν οτι ειναι αορατη).

The New World Translation συστηματικα εκθετει να εξαλειφθουν τα αποδεικτικα στοιχεια για την θεοτητα του Χριστου. Αντι να εμπιπτουν στο Ιησου ποδια λατρειας του, που εκαναν το "obeisance" γι 'αυτον. John 1:1 δεν λεει οτι "ο Θεος ηταν ο Λογος" · εδω διαβαζει "το Word ηταν ενα θεο." Ιησους δεν λεει, "Πριν Αβρααμ ηταν, ειμαι." Μαλλον, για να αποφευχθει η συνδεση με το "I AM "Εξοδος 3:14, ο Ιησους δηλωση εχει ως εξης:" Πριν απο τη θεση σε ισχυ Αβρααμ, εγω. "

Αλλα το πιο διαδεδομενο αλλαγη του Σκοπια Βιβλου ειναι η εισαγωγη του ονοματος του Ιεχωβα 237 φορες στην Καινη Διαθηκη. Φυσικα, ειναι καταλληλη για εναν μεταφραστη να επιλεξει να χρησιμοποιησει το θεικο ονομα Ιεχωβα η Γιαχβε στην Παλαια Διαθηκη, οπου το Τετραγραμματο YHWH πραγματι εμφανιζεται στο εβραικο κειμενο. Ομως, η Σκοπια προχωρησε περα απο αυτο, εισαγοντας το ονομα Ιεχωβα στην Καινη Διαθηκη, οπου φαινεται να μην ειναι στα ελληνικα χειρογραφα. Αρκει να δουμε τη λεξη-λεξη αγγλικα που εμφανιζεται κατω απο το Ελληνικο κειμενο στην Κοινωνια της ιδιας Βασιλειο Interlinear Translation, για να διαπιστωσετε οτι το ονομα Ιεχωβα δεν υπαρχει στην ελληνικη….

Δυο περιπτωσεις που εκκρεμουν, οι οποιες ειναι χρησιμες στην καταδειξη των δογματικων μεροληψια των JW Βιβλο ειναι Ρωμαιους 14:8-9 (οταν η προσθηκη του "Ιεχωβα" παραγει μια λογικη μη Ανακολουθια στο αγγλικο κειμενο) και Εβραιους 1:6 (οπου πρωιμες εκδοσεις πω τους αγγελους "λατρεια" ο Υιος του Θεου, αλλα νεοτερες εκδοσεις για να αλλαξει αυτη η "obeisance").

Για μια πιο λεπτομερη συζητηση, βλ. Η Μαρτυρες του Ιεχωβα "Καινης Διαθηκης απο τον Robert H. Countess (1982, Presbyterian και μεταρρυθμισμενη Publishing Co, 136 σελιδες).

Στην πραγματικοτητα, ΔΕΝ ειναι καταλληλη για εναν μεταφραστη, η οποιοδηποτε αλλο προσωπο για το θεμα αυτο, να επιλεγουν να χρησιμοποιησουν το ονομα Ιεχωβα, οταν αυτο ειναι ενα αποδεδειγμενο γεγονος οτι αυτο ΔΕΝ ειναι το πραγματικο ονομα του Θεου, αλλα μαλλον μια εσφαλμενη γραμματικα συνδυασμος - δυο λεξεις το πραγματικο ονομα του Θεου YHWH (η Γιαχβε) και ADONAY (Λορδος μου). Η λεξη Ιεχωβα δεν υπηρχε στην παλια βιβλικη φορες, και δεν ερχονται σε υπαρξη μεχρι τον 15 ο αιωνα μ.Χ. Αυτη η λεξη δεν εχει νοημα στην εβραικη γλωσσα · δεν ηταν οπως αποκαλυψε στο Μωυση το πραγματικο ονομα του Θεου, και ως εκ τουτου θα πρεπει να ΜΗΝ να χρησιμοποιειται ως ονομα του Θεου. Ειναι πιο σωστο να αναφερθω σ 'Αυτον ως LORD, δεδομενου οτι αυτο ειναι που τους αρχαιους Ισραηλιτες εκαναν για να προστατευσουν το πραγματικο ονομα του Θεου, απο αυτο το ειδος στρεβλωσεων βλασφημο. Διαφορετικα, το συνολο της ανωτερω αναφερομενο κειμενο ειναι ακριβης.

Φευγαλεα εισηγμενες στο ανωτερω πληροφοριες ειναι αμεσως προφανες οτι αυτες οι θεωριες του Μαρτυρες του Ιεχωβα δεν ειναι αναλογα με το τι εχει διδαξει η εκκλησια ανα τους αιωνες. Αυτες οι αντι-χριστιανοι σηματοδοτησει την οργανωση Σκοπια ως ψευδο-χριστιανικη λατρεια. Αυτα τα δογματα διαμορφωθηκαν απο περιεχομενου Scripture-επανελαβε λανθασμενα τα λογια αυτα ειναι αληθεια αναμιγνυεται με ψεματα. Και αυτο ειναι που κανει ενα Μαρτυρα του Ιεχωβα επιχειρηματα της ειναι αληθοφανεις. David A. Reed ειναι πρωην Μαρτυρα του Ιεχωβα Elder και Προεδρειο Υπουργε, και σημερα ειναι μελος της πρωτης Εκκλησιας Βαπτιστη και N. Abington, Massachusetts.

No comments: