Sunday, February 10, 2008

#15 - Ληψη αιματος ειναι μια μεταδιδομενη Sin; -- Μερος 1

Ορισμοι:
τρωνε vt 1: να γινει και μεσα απο το στομα, οπως τα τροφιμα: το στομα, μασατε, και με τη σειρα τους καταπιουν.
καταναλωθουν vt: για να αναλαβει προς το εαν η ως προς την πεψη.
ενδοφλεβια adj: εδρα της, που πραγματοποιηθηκαν, η σημειωνεται εντος η εισοδος μεσω μιας φλεβας.
transfuse vt 1a: να προκαλεσουν να περασουν απο το ενα στο αλλο: διαβιβαζει… 2 α: τη μεταβιβαση (το αιμα) σε μια φλεβα του προσωπου η των ζωων.
n μεταγγιση 1: μια πραξη, η διαδικασια, η εμφανιση του transfusing · esp: η διαδικασια της transfusing ρευστο σε μια φλεβα η αρτηρια.
πεψη n: τη δραση, τη διαδικασια, η δυναμη της απορροφησης: ως: η διαδικασια της ληψης των τροφιμων απορροφησιμο απο τη διαλυση και να σπασει τα σε απλουστερες χημικες ενωσεις που συμβαινει στο σωμα ζουν κυριως μεσω της δρασης των ενζυμων που εκκρινεται στο πεπτικου .
(την ενατη Webster Collegiate Dictionary Νεα, 1983, pp. 393, 621, 635, 1253, 354).

"Θα πρεπει να ειναι μια αεναη καταστατικο της γενιας σας σε ολες σας κατοικιων, που ye τρωνε ουτε λιπος ουτε το αιμα" (Λευιτικον 3:17, KJV). Ο νομος αυτος, που δινεται απο τον Θεο, απαγορευει τις διατροφικες του αιματος, καθως και του λιπους. Οι Μαρτυρες του Ιεχωβα πιστευουν οτι η αποδοχη μεταγγιση αιματος ειναι μια χειροτερη απο την αμαρτια κλοπη η μοιχεια. Πραγματι, οι κλεφτες και adulterers ειναι πιο γρηγορα απο το συγχωρουσαν Σκοπια δικαστικες επιτροπες απο ατομα που βρεθηκαν ενοχοι για τη ληψη αιματος. A Witness πρεπει να αρνουνται τη χορηγηση αιματος σε ολες τις περιστασεις, ακομα και οταν αυτη ειναι βεβαιο οτι θα οδηγησει σε θανατο. Η οργανωση απαιτει επισης απο τους ενηλικες να αρνηθει μεταγγισεις για τα ανηλικα παιδια τους. Ομως, δεχεται μεταγγιση αιματος πραγματικα το ιδιο με 'τρωει' το αιμα;

Τι ακριβως οριζει την «τρωει»; Συμφωνα με τα παραπανω ορισμους, τρωει συνεπαγεται μια διαδικασια, η οποια αρχιζει με την ληψη η την αναληψη και για την πεψη της τροφης-στο στομα οπου ειναι μασουσε τοτε, και να καταποθει. Κατα τη διαρκεια και μετα τη διαδικασια αυτη, το φαγητο ειναι διασπασμενο εκκινησης εν μερει απο το μασημα και το σαλιο στο στομα, και στη συνεχεια απο τον τερματισμο εντελως υδροχλωρικου οξεος στο στομαχι. Αιμα, αλλα δεν ειναι σε υγρη κατασταση, και δεν ειναι υγρα μεθυσει; Οι διατροφικες του αιματος μεσα απο την τρωνε σαρκα που περιεχουν αιμα. Αυτη πηγαινει στο στομα ως στερεα, και ο ορος "ποτο", εδω, δεν ισχυει. Ποσιμο, αλλα συνεπαγεται την καταποση υγρων, και για το ποσιμο του αιματος ειναι, επομενως, επισης, περιλαμβανονται στον ανωτερω επιταγη.

Τι ακριβως οριζει την «μεταγγιση αιματος»; Συμφωνα με τα παραπανω ορισμων, μια μεταγγιση αιματος ειναι η διαδικασια της μεταφορας του αιματος ενος ατομου μεσα στη φλεβα η αρτηρια απο αλλο προσωπο. Αυτο γινεται σε περιπτωσεις εκτακτης αναγκης, οταν ενα προσωπο εχει αναγκη απο αιμα που σωζουν ζωες για να αντικαταστησουν η να τροφοδοτει το σωμα του ιδιου του αιματος. Μια Μαρτυρα του Ιεχωβα ισχυριζονται οτι θα ελαμβαναν μεταγγιση αιματος ειναι το ιδιο με το "τρωει" το αιμα, διοτι μοιαζει με ενδοφλεβια διατροφη. Ισχυριζονται οτι ειναι ενδοφλεβια ληψη. Αλλα ειναι 'ληψη' τα ιδια με 'τρωει'; Δυσκολα. Διατροφικες προυποθετει τη ληψη, αλλα καταποσης δεν συνεπαγεται αναγκαστικα τρωει.

Ετσι, συμφωνα με τους ορισμους που αναφερονται παραπανω, ειναι η ληψη μιας μεταγγισης αιματος η ιδια με τρωει αιμα; Πριν απο αυτο το ερωτημα μπορει να απαντηθει, μια αλλη θα πρεπει να ρωτησει: Μηπως η διαδικασια της μεταγγισης αιματος, που λαμβανουν ακολουθησει τη διαδικασια της διατροφης τους, οπως οριζεται παραπανω; Ας εξετασουμε τα γεγονοτα και στη συνεχεια να αναρωτηθουμε: Μηπως ενας λαβετε μια μεταγγιση αιματος απο το στομα; Προτιθεται το αιμα που εληφθη απο το στομα υποβαλλονται σε ενεργεια ονομαζεται «μασημα»; Μηπως τοτε να υποβληθειτε σε στομα-δρασης «ρουφαει»; Θα υποστουν το αιμα που εληφθη "πεψη"; Αν η απαντηση στα παραπανω ερωτηματα ειναι ΟΧΙ, μετα τη ληψη μιας μεταγγισης αιματος ΔΕΝ ειναι το ιδιο με τρωει αιμα. Αν μπορουσατε να stuff κνημη σε μια φλεβα σας, θα μπορουσατε να καλεσετε 'τρωει' κοτα;

Τι, ομως, η Αγια Γραφη λεει, ειναι η ποινη για βρωση αιματος; Συμφωνα με Genesis 9:4, Λευιτικον 7:24-27 · 17:14-4, και τις Πραξεις 15:8, ο Θεος απαγορευει τις διατροφικες του αιματος. Η τιμωρια για βρωση αιματος ηταν "αποκοπης"-αφορισμου-και απαγορευονται απο το λαο. Διατροφικες αιμα, λιπος η σαρκα του ενα ζωο δεν ηταν σωστα σκοτωσε εξιλεωσε εντελως για το πλυσιμο απο τα ρουχα του και ενα προσωπο, και ακαθαρτοι απομενουν μεχρι το βραδυ. Ομως, ειναι το πως η Σκοπια ερμηνευει την Αγια Γραφη;

Η Σκοπια αντικρουστει Γραφες την πρωτη φορα σκεφτει αυτη την απαγορευση για τις μεταγγισεις αιματος. Για την επιβολη της Κοινωνιας μελους τηρηση αυτης της απαγορευσης, οι Μαρτυρες του Ιεχωβα Προεδρος ανεφερε οτι, συμφωνα με τη Βιβλο, "Σκοπιμη παραβιαση αυτου του νομου σχετικα με την ιεροτητα του αιματος σημαινε" αποκοπης "στο θανατο" (ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΒΙΒΛΟΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ pg. 244). Αυτο λεει η Βιβλος; Ασφαλως οχι! Και δεν υπαρχει νομος που απαγορευει στη Βιβλο μεταγγισεις αιματος. Ο Ιησους ειπε, "δεν υπαρχει τιποτα απο εναν ανθρωπο χωρις καταφυγη σε αυτον μπορει defile him" (Mark 7:14, KJV). Δεδομενου οτι δεν υπαρχει νομος που απαγορευει στις Γραφες μεταγγισεις αιματος, η Scriptural κανονας: "για τα οποια δεν ειναι δικαιο, δεν υπαρχει διαταξεων για" (Ρωμαιους 4:15).

Συμφωνα με Αριθμοι 15:32-36, η τιμωρια για την καταπατηση των Sabbath ηταν θανατος. Αυτη ηταν μια απο τις πιο σοβαρο εγκλημα που τρωνε αιμα. Ομως, ο λογος για τον οποιο ο Ιησους εργασιες για το σκωτσεζικο ντους; Η απαντηση βρισκεται στο Matthew 12:11-12, Λουκ Luke 6:9 και 14:5. Ιησου, ο "Αρχοντας των Sabbath" (Matthew 12:8, Λουκ 6:5, KJV), επιτρεπονται εργασιες για την Sabbath, το οποιο ηταν αναγκαιο για να σωσει τη ζωη. Γιατι, λοιπον, δεν θα το επιτρεψει Σκοπια η ζωη των απορων Μαρτυρες του Ιεχωβα για να σωθω; Αυτη η λατρεια ειναι, στην πραγματικοτητα, σκοτωνοντας τα μελη της! Γι 'αυτο ειναι καλο να δινουν αιμα, και ειναι νομιμο να λαβουν μια μεταγγιση αιματος, αν αυτο θα σωσει τη ζωη.

Η Σκοπια εχει ενα μπερδεμενο οργανωση απο την εναρξη της. Ο προεδρος των Μαρτυρων του Ιεχωβα που δηλωνονται μια φορα, η "Αρχη μεταμοσχευσεις απαγορευονται απο το Θεο που ειναι ισοδυναμα με κανιβαλισμος" (Η Σκοπια, 11/15/67 & 6/8/68). Αυτο εγινε αργοτερα, "η Αρχη μεταμοσχευσεις δεν ειναι απαγορευμενη απο το Θεο, διοτι δεν ειναι ισοδυναμο με κανιβαλισμος" (Η Σκοπια, 3/15/1980). Ο Θεος αλλαξε γνωμη. Τελος, το "μεταγγιση αιματος ειναι ουσιαστικα μια μεταμοσχευση οργανων" (JEHOVAH'S μαρτυρες ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ, pg. 41). Με τη δικη τους λογικη, δεδομενου οτι ο Θεος αρθει η απαγορευση για τις μεταμοσχευσεις, μεταγγισεις αιματος δεν ειναι πλεον απαγορευεται απο το Θεο. Δυστυχως, τα Σκοπια ερχεται σε αντιθεση με τις δικες του λεξεις, και επισης την divinely εμπνευσμενα λογια του Γραφη: Γιατι η Σκοπια απαγορευουν τις διατροφικες του αιματος (οπως αναφερει Λευιτικον 3:17), αλλα επιτρεπει τις διατροφικες του λιπους (οπως επισης Λευιτικον 3:17 μελων); Χριστιανοι! Μην αφηνετε Μαρτυρες του Ιεχωβα γελασμενοι! Scripturally τους πεποιθησεις ειναι παραλογο. Πιστευοντας τους θα μπορουσε να σκοτωσει εσας!

No comments: