Sunday, March 2, 2008

#21 - Ειναι λαθος να γιορτασει γενεθλια;

Συμφωνα με τις πεποιθησεις των Μαρτυρων του Ιεχωβα, για τον εορτασμο των γενεθλιων ενος, κατα κανενα τροπο, απαγορευεται αυστηρως. Ακομα και αποστελλοντας γενεθλια καρτα να μπορει να επιφερει μειωση ταχεια αναληψη δρασης κατα του δραστη απο επισημο "δικαστικης επιτροπης." Η ποινη ειναι "disfellowshiping"-που πεταξαν εξω απο την οργανωση Σκοπια. Πιστευουν οτι αυτο το δογμα ειναι βασισμενη στην Αγια Γραφη, και θα αναφερω τα τρια ακολουθα εδαφια ως στοιχεια που στηριζουν τον ισχυρισμο τους:

"Και ηρθε να περασει την τριτη ημερα, που ειχε τα γενεθλια του Φαραω, που εκανε μια πανδαισια unto ολους τους υπηρετες του…. Ομως, ο επικεφαλης κρεμαστηκε ο φουρναρης…. "(Genesis 40:20-22, KJV)

"… Ηρωδη για τα γενεθλια του εδωσε ενα συμποσιο…. Και ερχοταν αμεσως και με τη βιασυνη του βασιλια, οπως ζητησε, λεει, «θελω να μου δωσετε αμεσως το κεφαλι του Ιωαννη του Βαπτιστη σε ενα πλατο. '" (Mark 6:21-25, RSV)

"Αλλα οταν ηρθαν τα γενεθλια του Ηρωδη… εστειλε και ειχε τον Ιωαννη τον Βαπτιστη beheaded στη φυλακη." (Κατα Ματθαιον 14:6-10, RSV)

Η Σκοπια οργανωση απαγορευσε στους εορτασμους γενεθλιων τη μεθοδο, με τη χρηση Genesis 40:20-22 ως βασικο μερος της "βιβλικη βαση" για την αποφαση αυτη. Σκεψης τους ειναι οτι η λεξη εμφανιζεται στα γενεθλια της Βιβλου μονο σε αναφορα προς Φαραω της Αιγυπτου (οπως παραπανω), καθως και του Βασιλια Ηρωδη Γαλιλαια (Matthew 14:6 και Mark 6:21). Και οι δυο απο αυτους ηταν pagans, και οι δυο ανδρες ειχαν τεθει καποιος σε θανατο σε σχεση με τη γιορτη. Δεδομενου οτι δεν ανδρες της πιστεως καταγραφονται στη Βιβλο ως εχουσα γιορτασε τα γενεθλια τους, αλλα μονο οι κακοι ανδρες-το αυτονοητο-Σκοπια συλλογιστικη Μαρτυρες του Ιεχωβα απο σημερα δεν θα πρεπει να επιτραπει να γιορτασουμε τα γενεθλια.

Αξιζει να σημειωθει οτι, οπως και με αλλες διδασκαλιες, δεν εναποκειται στα επιμερους Μαρτυρα να διαβαζουν τη Βιβλο και να καταληξουμε σε αυτο το συμπερασμα. Αντιθετα, η αιρεση η μυστικοτητα που διεπει αυτο το σωμα εχει επικυρωμενη επισημη ερμηνεια και τις πειθαρχικες διαδικασιες που χρησιμοποιει για να επιβαλει την πολιτικη της σε ολα τα μαρτυρες. Για παραδειγμα, ο πρωην Μαρτυρα του Ιεχωβα Elder, David A. Reed, αναφερει στο βιβλιο του, Μαρτυρες του Ιεχωβα Απαντηθηκε Στιχος απο Στιχος:

"… ενα ηλικιωμενο JW μας γνωριμια και Μασαχουσετης αποφασισε οτι θα στειλει μια καρτα για γενεθλια του μη Μαρτυρα γιος του, αλλα η συζυγος του θα αναφερθει στον τοπικο γεροντων. Οι κλητευθεντες ενωπιον του μια κλειστη πορτα δικαστικη συνεδριαση της επιτροπης τον εβαλε σε δικη για αυτο το αδικημα. Το εβδομηντα ετων βουλευτης αμφισβητησε τους να δειξουν τον Scripture ενα στιχο που απαγορευει την αποστολη γενεθλια καρτα, αλλα η επιτροπη προχωρησε και disfellowshiped του με βαση τα Σκοπια Κοινωνια της αποφασης. His Witness συγγενεις τωρα να αρνηθει την αποδοχη του απο τα σπιτια τους, και μαρτυρες που συναντουν στο δρομο του να στρεψει τα νωτα της, χωρις ποτε να λεει γεια σου. "(Pg. 25)

Σε διαψευδοντας την Σκοπια του λεγομενου βιβλικη βαση για την απαγορευση των γενεθλιων γιορτες, πρεπει να επισημανθει οτι οι Φαραω και του Βασιλια Ηρωδη ηταν αυθαιρετη ηγεμονες και βιαιοι ανδρες · τετοια μοναρχων ηταν συνηθισμενοι ανθρωποι για να εκτελει καθε ειδους περιπτωσεις, και οχι μονο για τους γενεθλια. Επιπλεον, ενα προσωπο αποστελλοντας γενεθλια καρτα, η μια μητρικη παρεχοντας μια τουρτα με κερακια σε ενα παιδικο παρτυ, δυσκολα μπορει να κατηγορηθει για μετα το μοτιβο των φονικων αυτων των ανδρων.

Παρολο που η πραγματικη λεξη γενεθλια εμφανιζεται μονο σε σχεση με τις Φαραω Ηρωδη και στις περισσοτερες μεταφρασεις, η Βιβλος περιεχει αναφορα σε τετοιες εκδηλωσεις στις οικογενειες θειου:

Σε Job 1:4, λεει δουλεια του πατριαρχη της οικογενειας, "Και υιων του και πηγε σε μια δεξιωση που πραγματοποιηθηκε στο σπιτι του καθε ενα με δικη του ημερα · και τους εστειλε και καλεσε τους τρεις αδελφες να τρωνε και να πινουν μαζι τους "(NWT, πλαγια στοιχεια εχουν προστεθει). Οτι "τη δικη του μερα" αναφερεται σε καθε ενα απο τα γενεθλια του καθισταται σαφες ποτε θα διαβασουμε περαιτερω: "Ηταν μετα απο αυτη τη δουλεια που ανοιξε το στομα του και αρχισε να παρουμε κακο κατοπιν της δικης ημερα. Δουλεια τωρα απαντησε και ειπε: Αφηστε την ημερα κατα την οποια αποθνησκουν Ηρθα να γεννηθει…. ' "(Job 3:1-3, NWT, πλαγια στοιχεια εχουν προστεθει). The Living Bible της παραφρασης του δουλεια 1:4-5 εκφραζει αυτη η σκεψη: "Καθε χρονο, οταν καθε δουλεια του γιους ειχε γενεθλια του, καλεσε τα αδελφια του στο σπιτι του για μια γιορτη. Στις περιπτωσεις αυτες θα τρωνε και πινουν με μεγαλη merriment. Οταν αυτα τα γενεθλια εκλεισε…. "

Ακομη και η Σκοπια Κοινωνια της ιδιας της μεταφρασης αποκαλυπτει οτι η γεννηση του Ιωαννη του Βαπτιστη γιορταζονταν, οταν καταγραφει αυτο το αγγελικο ανακοινωση: "Και θα εχετε μεγαλη χαρα και χαρας, και πολλοι θα χαρουν για την γεννηση του πανω" (Luke 1:14, NWT).

Εαν η γεννηση του Ιωαννη του Βαπτιστη ηταν μια ευκαιρια για πανηγυρισμους και αν πιστοι δουλεια παιδια της γιορτασε τα γενεθλια τους, το γεγονος οτι οι Φαραω και Ηρωδη επισης γιορτασε τη δικη τους λογικη δεν μπορει να χρησιμοποιηθει ως βαση για την απαγορευση των κομματων, μεταξυ των γενεθλιων Bible πιστων σημερα.

Η Σκοπια εχει διδαξει οργανωση Μαρτυρες του Ιεχωβα οτι ο εορτασμος των γενεθλιων εχει τις ριζες της στην ειδωλολατρικη πολιτισμων. Ειναι ενα εθιμο ειδωλολατρικη, λενε, και ως εκ τουτου δεν θα πρεπει να γιορταζεται. Με αλλα λογια, μονο και μονο επειδη pagans εκαναν με προ-χριστιανικους χρονους, ειναι αδικο για τους Χριστιανους, επισης, να το κανει. Αυτο, ασφαλως, θα ηταν αληθεια αν το εθιμο στο ερωτημα αυτο μια μορφη της θρησκευτικης πρακτικης-οπως λατρειας, αλλα δεν ειναι. Ειναι απλα μια σεβασμια γιορτη της μια ευτυχισμενη στιγμη, την επετειο της γεννησης ενος αγαπημενου ενας-ενας πατερας, η μητερα, το παιδι, ενας συγγενης, ενας φιλος, κλπ.

Θα ειναι λαθος να εμπλακουν σε μια ορισμενη δραση μονο και μονο επειδη την ιδια δραση εγινε επισης απο ειδωλολατρικη; Παρολο pagans ηταν, και εξακολουθουν να ειναι, Ειδωλο πιστων, καθε δραση τους ηταν λαθος; Δεν pagans, παρα τις ψευδεις πεποιθησεις, επισης κανουμε καλα πραγματα; Θα ηταν ασφαλες να υποθεσουμε οτι καποιοι, αν οχι πολλες pagans εδωσε ελεημοσυνη στους φτωχους και downtrodden. Χριστιανοι ειναι λαθος για να δωσει φιλανθρωπικη στους φτωχους και ατυχες; Παγανιστικες θρησκειες, οπως ο Βουδισμος και ο Ινδουισμος τονισω ενα μεγαλο σεβασμο για τους γονεις και την οικογενεια των γεροντων. Ειναι λαθος τοτε οι χριστιανοι για να σεβαστει τους μητερα και πατερα, τους ηλικιωμενους και τους παππουδες και τις γιαγιαδες; Προφανως, δεν ειναι ολα τα πραγματα που γινονται απο pagans ηταν λαθος. Ως εκ τουτου, ο ισχυρισμος οτι ειναι λαθος να κανουν κατι μονο και μονο επειδη pagans εκανα απλα δεν ειναι αληθεια, ολη την ωρα.

Αν γιορταζουμε γενεθλια ηταν αμαρτια, ο Θεος δεν θα εχουν το κατεστησε σαφες στην ανθρωποτητα; Μομφη δουλεια εκανε ο Θεος για τον εορτασμο των γενεθλιων των παιδιων του; Οχι, βεβαια δεν το εκανε. Ενας μπορει να ζητησει, ωστοσο, δεν επιτρεπει ο Θεος να υποφερουν φοβερη δουλεια torments; Φυσικα η απαντηση θα πρεπει να ειναι ναι. Ομως, ο λογος για την επαγγελματικη του βασανισμου πρεπει να καταστει απολυτως σαφες: Η Αγια Γραφη μας πληροφορει οτι ο Θεος επετρεψε να υποφερουν δουλεια τετοια φοβερη torments Σατανα να δειξει οτι, σε ολη την ανθρωποτητα, "οτι υπαρχει μη επιθυμουσα [Job] στη γη, τελειος αντρας και μια ορθια, μια που feareth God, και escheweth κακου, "γιατι δεν γιορτασε τα γενεθλια. (Job 1:8, KJV) Θα οποιαδηποτε Μαρτυρα του Ιεχωβα ΤΟΛΜΟΥΝ να κατηγορησει την Ορθοδοξη δουλεια της συμμετοχης σε μια πρακτικη που ηταν εναντιον Θεου;

Μηπως η Αγια Γραφη τασσομαστε κατα τον εορτασμο των γενεθλιων; Υπαρχει ενας νομος που απαγορευει σε αυτην αυτο; Αρ. Δεν υπαρχει τετοιος νομος. Επομενως, δεν ειναι λαθος να γιορτασουμε τα γενεθλια. Η ιδια η Αγια Γραφη δηλωνει ξεκαθαρα το εξης: "για την οποια δεν ειναι δικαιο, δεν υπαρχει διαταξεων για." (Ρωμαιους 4:15, KJV)

Μπορουμε δικαιως Συμπερασματικα, απο τα παραπανω στοιχεια, οτι τα Σκοπια απαγορευση του εορτασμους γενεθλιων δεν ειναι μια βιβλικη διαταγμα, αλλα απλως ενα ανθρωπινο dictum βασιζεται οχι με την τελεια λεξη για το Θεο, αλλα στη λανθασμενη υποθεση της οργανωσης του αδυναμους ανθρωπινη λογικη. Ετσι, σε ολους τους αναγνωστες αυτου του newsletter, που γεννηθηκαν σ 'αυτο το πολυ ημερες-εχουν HAPPY BIRTHDAY!

No comments: