Tuesday, March 11, 2008

#22 - Αυτος που εκανε ολα τα πραγματα ειναι ο Θεος

Nα κανω ειναι να οικοδομησουμε, και να οικοδομησουμε ειναι να κανω. Αναρωτιεται κανεις πως μια τετοια απλη εκφραση μπορει να ειναι τοσο ακατανοητη για ορισμενα ατομα. Απευθυνω τα τουβλα για να κτισει ενα σπιτι · χτιζουμε τα σπιτια μου να κανω μια πολη. Αυτα τα δυο ρηματα, κανουν και να οικοδομησουμε, ειναι οχι μονο ταυτοσημες, αλλα και εναλλαξιμα. Οσοι δεν αδραξουμε αυτη την απλη εννοια καταληξουμε σαν Μαρτυρες του Ιεχωβα, του οποιου η δικη αλλοιωσε Bible κραυγων τους οτι ο Ιησους Χριστος ειναι ο Δημιουργος, αλλα ειναι σε αυτους τους κωφους και ατομα με προβληματα ορασης να κραυγων την αληθεια.

Πως πανομοιοτυπων και εναλλασσομενων ειναι αυτα τα δυο ρηματα; Ας δουμε και τον ορισμο τους:

οικοδομησουμε - VT.
1 για να βαζοντας μαζι υλικα, ανταλλακτικα, κ.λπ. · κατασκευασει
2 για να καθορισει…
3 για να δημιουργησουν η να αναπτυξουν

καταστησει - VT.
1 που θετουν σε · κατασκευη, τη δημιουργια, την παραγωγη
2 να ειναι η αιτια για να γινει

δημιουργησει - VT.
1 εως αιτια να ερθουν σε υπαρξη · καταστησει · καταγονται
2 να επιφερει

(Webster του New World Dictionary, 1990, pp. 79, 356, 143)

Σημειωστε, απο την παραπανω ορισμοι, οι υπογραμμισμενες λεξεις που τους συνδεουν και να δειξουμε τους εναλλαξιμοτητα · οτι περιλαμβανει την οικοδομηση μαρκα, που κανουν περιλαμβανει την οικοδομηση, που κανουν και τα δυο και να οικοδομησουν περιλαμβανουν δημιουργουν, και οτι περιλαμβανει επισης να δημιουργησετε κανω. Επισης, σημειωστε οτι για να κανω ειναι να δημιουργηθει, σε οτι θετουν σε να ειναι το ιδιο με το να επιφερει η να προκαλεσει να ερθουν σε υπαρξη. Οι ορισμοι που δειχνουν σαφως οτι μια οικοδομου ειναι μια maker ειναι ενα δημιουργο. Δεν ειναι σαφες σε αυτο το δουμε;

Ενα χρονο πριν, οταν ολη η γη μιλουσαν μια γλωσσα, οι αντρες ηρθαν απο την ανατολη σε μια πεδιαδα στη γη των Shinar. Εκει, που εκαναν τα τουβλα, και προσπαθησαν να χτισουν εναν πυργο ειναι αρκετα υψηλο ωστε να φθασουν ουρανων - Genesis 11:1-4. Εκαναν τουβλα για την κατασκευη ενος πυργου.

Να κανω ειναι να οικοδομησουμε, και για την κατασκευη αυτης ειναι να καταστει. Αυτο ειναι σαφως αποδεικνυεται απο Scripture. Σε Exodus 20:25, ο Θεος δινει οδηγιες για το πως να Μωυσης σωστα οικοδομησει ενα βωμο: "Και αν χιλιοι μαρασμο μου κανει ενα βωμο της πετρας, χιλιοι ου δεν θα οικοδομησουμε απο λαξευμενο πετρινο" (υπογραμμιζει προστιθενται για εμφαση).

Αυτος που κανει ειναι αυτος που χτιζει, και αυτος που φτιαχνει ειναι αυτος που κανει. Συμφωνα με την ανωτερω ορισμους, που περιλαμβανει την κατασκευη, καθως και κτιριο περιλαμβανει ληψης. Scripture δειχνει αυτο με πληρη σαφηνεια. Πως μπορει να οικοδομηθει μια πολη; 2 Chronicles 14:6-7 μας πληροφορει οτι η οικοδομηση περιφραγμενη πολη περιλαμβανει τη γυρω του τειχη και πυργους, πυλες και μπαρ.

Σε Εβραιους 3:3, ο Ιησους Χριστος ειναι σε συγκριση με το Μωυση, "Για αυτον τον ανθρωπο [τον Ιησου] μετρησα ηταν ανταξια των πιο δοξα απο τον Μωυση, καθοσον αυτος που hath χτισει το σπιτι hath τιμη περισσοτερο απο το σπιτι." Μια αναλογια γινεται εδω · το σπιτι του Μωυση, και που εχτισε το σπιτι ειναι ο Ιησους Χριστος. Τι ειναι ξεκαθαρα Scripture να μας λετε ειναι οτι ο Ιησους Χριστος ειναι που εχτισε το σπιτι fleshly ονομαζεται Μωυση.

Μας λενε οτι "Ολα τα πραγματα εγιναν απο αυτον [ο Λογος, ο Ιησους] · και χωρις αυτον δεν ειχε γινει καμια πραγμα που εγινε." (John 1:3) Επισης, το "Ηταν στον κοσμο, και ο κοσμος ηταν γινει απο αυτον "(εδ. 10) Ολα τα πραγματα που εγιναν, εγιναν απο τον Ιησου, και τιποτα δεν εγινε χωρις τον Ιησου.

Εδω ειναι το συμπερασμα απο τη λογικη του Ιησου Χριστου, ως το Maker ολων των πραγματων, ειναι η Builder ολων των πραγματων, και οπως μας ειπαν και Εβραιους 3:4, "he built οτι ολα τα πραγματα ειναι ο Θεος."

Ποσο λυπηρο, οτι μια τετοια απλη αλλα σαφη λογικη δεν ειναι κατανοητη απο Μαρτυρες του Ιεχωβα. Ειναι πραγματικα λυπηρο να δουμε πως τα Σκοπια με μισολογα οργανωση προσπαθησε να κρυψει αυτη την αληθεια απο τους οπαδους του, μεσω της στρεβλωσης η Αγια Γραφη.

Στην Αγια Γραφη παραμορφωμενη, η Μεταφραση Νεου Κοσμου, η Σκοπια εχει προστεθει η λεξη "αλλα" με τους στιχους σε Colossians 1:16-20. Ειναι τωρα εχει ως εξης: "γιατι με αυτον ολα τα [αλλα] πραγματα δημιουργηθηκαν στους ουρανους και επι της γης…. Ολα τα [αλλα] πραγματα που δημιουργηθηκαν με τον ιδιο, και για τον ιδιο. Επισης, αυτος ειναι πριν απο ολα τα [αλλα] πραγματα, και απο τα μεσα του ολα τα [αλλα] πραγματα εγιναν για να υπαρχουν…. Και μεσω αυτου να συμφιλιωσει παλι στον εαυτο του ολα τα [αλλα]… πραγματα "(NWT)

Ολη αυτη η στρεβλωση ειναι να κανουμε τους ανθρωπους να πιστεψουν οτι ο Θεος δημιουργησε τον Πατερα, τον Υιο, και ο Υιος δημιουργουνται ολα τα αλλα πραγματα. Ομως, πως μπορουμε να ειμαστε βεβαιοι οτι αυτο ειναι πραγματικα μια στρεβλωση, και οχι το τι πρωτοτυπο ελληνικο Γραφες λενε; Ενας τροπος για να γνωριζει οτι αυτο ειναι να θυμομαστε τον κανονα για την προσθηκη των λεξεων σε ενα κειμενο που ανεφερε. Καθε λεξη και μεσα σε παρενθεση το αναφερομενο κειμενο ειναι μια προσθηκη.

Ο αλλος τροπος για να γνωριζει με βεβαιοτητα, ειναι να εξετασει την αρχικη ελληνικα. Εδω ειναι Colossians 1:16-20, "oti en autw ektisqh panta αυτη, το εν λογω en tois ouranois αυτη kai epi ths ghs .... panta παρουσα δι 'autou kai eis auton ektistai. Kai αυτοκινητο esti pro pantwn, kai panta αυτη en autw sunesthke .... kai δι 'autou apokatallaxai αυτη panta eis auton ... "(τιτλος μεταφραζεται ως Η Καινη Διαθηκη, 1986, PN Trembela). Οποιος μπορει να διαβασει και να κατανοησει ελληνικα αμεσως θα παρατηρησετε οτι η λεξη "αλλοι" (alla) δεν υπαρχει στη γλωσσα του πρωτοτυπου, και θα καταλαβουν οτι ποτε δεν σημαινε να ειναι εκει και ο πρωτος τοπος!

Σημειωστε, οτι οι λεξεις εχουν προστεθει σε ενα κειμενο που ανεφερε μονο να ειναι πιο ομαλη η μεταφραση και η αναγνωσιμοτητα του κειμενου. Η λεξη προστιθεται (-ες) δεν πρεπει να αλλαξει το νοημα του κειμενου. Προφανως, η Σκοπια εκανε ακριβως αυτο.

Εδω υπαρχει μια λεξη προς λεξη μεταγραφη σε αγγλικα απο τα παραπανω Scriptural αποσπασμα: "ΟΤΙ ΑΠΟ / ΜΕΣΩ HIM, WAS CREATED ΟΛΑ ΤΑ, ΤΟ ΤΟΥ SKIES / HEAVENS ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΜΑ ΤΟΥ…. Ολα απο την / και μεσω αυτου δημιουργηθηκαν γι 'αυτον: και αυτος ειναι πριν απο ολα, και ολα απο τον / THROUGH / εξαιτιας του κατεχουν μαζι…. ΚΑΙ ΑΠΟ / ΜΕΣΩ συνδυαζεται ΑΥΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΟΛΑ… "Η υπογραμμιση προστεθηκε να τονισω οτι πεντε, μετρηστε τους, πεντε φορες τον κοσμο ΟΛΑ ειναι γραμμενο και οχι μια φορα σε σχεση με την" αλλη "λεξη.

Οι Μαρτυρες του Ιεχωβα, βεβαια, οτι ολα δημιουργια τεθηκε σε εφαρμογη μεσω του Υιου, οτι απο τα χερια του ολα αυτα τα πραγματα. Ωστοσο, με το να αρνειται τον Υιο, ο τιτλος του Δημιουργου, θα λαβει ολα τα δικαιωματικη τιμην μακρια απο το Χριστο. Στην πραγματικοτητα, οταν γινεται λογος για τη δημιουργια, θα αναφερω μονο το Θεο Πατερα, οπως το Δημιουργο ολων των πραγματων, και ο Υιος φευγουν απο την εικονα εντελως. Ειναι ισοδυναμη με εγκωμιαζουν τον αρχιτεκτονα για την αναπτυξη ενος κτιριου, και αγνοωντας πληρως τα χερια του οποιου εχει οικοδομηθει η δομη. Για το ανθρωπινο επιπεδο, που θα επρεπε να θεωρειται ασεβης. Απο το θεικο επιπεδο ειναι πραγματικα βλασφημια!

Το Word επομενως, απο ΟΛΑ τα πραγματα. Απο την παρουσα Logic, δεν μπορει να περιλαμβανεται μεταξυ δημιουργια, και, συνεπως, δεν δημιουργηθηκε απο τον Πατερα. Το Word, Ποιος ειναι ο Υιος του Θεου, εργαστηκαν μαζι με τον Πατερα και το Αγιο Πνευμα για να δημιουργησετε all things. "Ας κανουμε ανθρωπο και την εικονα μας, αφου μας ομοιωσιν", διεταξε ο Πατερας και ο Υιος δημιουργησε ολα τα πραγματα. Ο Πατερας ειναι Θεος, ο Δημιουργος, διοτι διοικουνταν He οτι αυτα τα πραγματα πρεπει να γινουν. Ο Υιος ειναι Θεος, ο Δημιουργος, γιατι απο τα χερια του Θεου ολα τα πραγματα εγιναν. Ο Δημιουργος ολων των πραγματων ειναι η κατασκευαστρια οικοδομου και ολων των πραγματων, που εχτισε και ολων των πραγματων ειναι ο Θεος.

No comments: